De uitvaart

De Nieuwe Ooster

Wat te doen

 1. Bel de huisarts om het overlijden vast te stellen.
 2. Bel Uitvaartverzorging Mooij (020) 645 03 09. Dit kan dag en nacht, zeven dagen per week.
 3. U doet er verstandig aan de volgende zaken voor de bespreking gereed te leggen:
  –    Kleding voor de overledene
  –    Een paspoort of ID-kaart
  –    Polis van uitvaartverzekering
  –    Adressenlijst voor rouwkaarten
  –    Vastgelegde wensen voor de uitvaart

Bespreking

Na de melding van overlijden maken wij een afspraak voor het bespreken van de uitvaart.
Juist op deze momenten is het een geruststellende gedachte dat de verzorging van de overledene en de uitvaart bij ons in goede handen zijn. Niets is ons vreemd, alles is bespreekbaar. Door goed te luisteren en duidelijke afspraken te maken, willen wij uw persoonlijke wensen voor een uitvaart realiseren.

U krijgt alle afspraken helder en duidelijk op papier, net als de kostenbegroting in de nazorgmap welke tevens voorzien is van een “gids na overlijden” met daarin informatie en adviezen voor de periode na een overlijden. Samen met de nabestaanden geven wij vorm aan de plechtigheid in de dagen die vooraf gaan aan de uitvaart. Op dit gebied zijn wij nog als vanouds, wij kunnen in ruime mate aandacht besteden aan het voorbereiden van de uitvaart.

U heeft tijdens alle dagen voorafgaand aan de uitvaart één vaste uitvaartverzorger waar u alles mee kunt bespreken. De dag vóór de uitvaart bespreken wij het draaiboek en nemen de laatste details door zoals sprekers en definitieve volgorde van muziekstukken.
Op de dag van de uitvaart zijn wij op de achtergrond aanwezig en zorgen ervoor dat alles volgens afspraak verloopt.

Het mooiste compliment dat wij kunnen krijgen is als nabestaanden ons na afloop van de plechtigheid bedanken en zeggen dat alles volgens hun wens is verlopen.
 

De Nieuwe Ooster